Občania mesta pôjdu voliť po tretí raz,vybrať si môžu z troch kandidátov

27.03.2012 Levoča

Levoča 27. marca (TASR) – Levočania budú túto sobotu (31.3.) už po tretí raz v tomto volebnom období voliť primátora. Predchádzajúce dva výsledky volieb zrušil Ústavný súd SR, keď najprv na priebeh volieb namietal neúspešný kandidát Milan Majerský a v druhom prípade mal výhrady vtedy dosluhujúci primátor Miroslav Vilkovský.
Tentoraz sa budú o priazeň voličov uchádzať traja kandidáti. K Vilkovskému, ktorého podporuje koalícia Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS, HZD, Most-Híd, Robíme to pre deti – SF a PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ, a Majerskému, ktorý kandiduje s podporou koalície KDH, SDKÚ-DS, OKS, sa pridal súdny exekútor Boris Gerbery. Ten kandiduje ako nezávislý kandidát.
"Rozhodol som sa kandidovať, pretože mám pocit, že tieto voľby sa zmenili na akýsi boj dvoch protikandidátov, a už tu nejde o záujmy mesta, ale o akési antipatie dvoch predchádzajúcich kandidátov," uviedol pre TASR Gerbery. Verí, že voľby prebehnú regulárne, v súlade so zákonom a bez akýchkoľvek problémov. Jeho prioritami v prípade, že vo voľbách uspeje, je predovšetkým naštartovanie cestovného ruchu v meste, konsolidácia verejných financií a zlepšenie sociálnej situácie obyvateľov. "Uvidíme, či si ľudia zvolia populizmus, plané sľuby, alebo reálne riešenie, ktoré však nie je zaobalené na ružovo," dodal Gerbery.
"Je nová situácia, prišiel tretí kandidát, ale verím, že ľudia vidia výsledky za predchádzajúce tri, či štyri mesiace, keď som bol primátorom. Myslím si, že situácia sa zmenila, mesto sa stalo transparentnejším," zdôraznil Majerský. Podľa neho môže Levočanov fakt, že idú k volebným urnám už po tretí raz, odradiť od možnosti ísť voliť. "Je to otravné toľkokrát voliť, ale prosím Levočanov, aby prišli dať do tretice hlas kandidátovi, ktorého si vybrali. Verím, že tieto voľby budú posledné aspoň na nasledujúce štyri roky," ubezpečil Majerský. Jeho základnými prioritami na nadchádzajúce volebné obdobie sú priniesť viac práce do regiónu, dobudovanie hnedej priemyselnej zóny a v neposlednom rade rekonštrukcia námestia v Levoči.
"Všetci ideme so zámerom vyhrať, hlavná vec je, aby boli tie voľby férové, aby prebehli bez problémov a v neposlednom rade, aby tí, ktorí neuspejú, sa uspokojili s výsledkom volieb a naďalej netraumatizovali voličov," uviedol pre TASR Vilkovský. Myslí si, že voličov príde dosť a neodradí ich ani to, že voľby sa v meste opakujú už tretíkrát. "Myslím, že ich to neodradí, a to z jediného dôvodu, že už chcú mať pokoj a chcú mať legitímne zvolené vedie mesta," konštatoval Vilkovský. Jeho prioritami, podobne ako u Majerského, sú dokončenie priemyselného parku a rekonštrukcia námestia, plus dokončenie výstavby zimného štadióna.
Okrem Levoče sa v sobotu voľby uskutočnia aj v obciach Beloveža, okres Bardejov a Oľšinkov v Sabinovskom okrese. Voľby starostu sa mali konať aj v Harakovciach, okres Levoča, tu sa však nenašiel nikto, kto by mal o tento post záujem.
 

Vyberte región